Selepas lapan tahun bergelar ibu tunggal, pelakon Nora Danish, 35, menamatkan status berkenaan malam tadi dalam satu majlis tertutup yang diadakan di Glasshouse at Seputeh, Kuala Lumpur.
Dengan dua kali lafaz, Nora sah menjadi isteri kepada Nedim Nazri, 34. Majlis berlangsung sederhana namun meriah apabila dihadiri keluarga dan teman terdekat kira kira 8.37 malam. Namun media tidak diundang.
Kedua-dua mempelai sebelum ini pernah melalui fasa perkahwinan dan perpisahan dikatakan sengaja memilih untuk tidak keterlaluan dalam meraikan hari bahagia mereka.
“Saya dan Nedim pernah merasai majlis pernikahan yang dibuat secara besar-besaran, namun untuk kali kedua ini biarlah kami bersederhana.
“Tidak semestinya majlis sederhana itu tidak meriah. Kami memilih cara ini kerana ia lebih peribadi dan intim,” katanya.
Nora yang anggun mengenakan busana kahwin rekaan jenamanya, Owl By ND berkata, beliau bersyukur kerana saat yang dinanti-nantikan ini akhirnya menjadi kenyataan.

Sekitar lapan tahun bergelar ibu tunggal kepada Putra Rayqal Ramli, 8, pelakon yang mula dikenali menerusi sitkom Puteri ini berharap semoga kebahagiaan yang baru dikecapinya kini berpanjangan hingga ke jannah.
“Ia seperti impian jadi nyata dengan penyatuan ini. Sudah lama saya tunggu momen ini untuk disatukan dengan belahan jiwa.
“Harap semua dapat doakan kebahagiaan saya dan suami,” kata Nora lagi.
Mengenai kehadiran cahaya mata, pelakon itu bersama suaminya memaklumkan tidak akan menolak rezeki.